STERKeKUNST


Wie is Karen Bruggeman?

Hallo bezoeker van mijn website. Leuk dat je hier meer over mij wilt lezen.

Waar komt mijn creativiteit vandaan?

Mijn opa Sterk, waarmee ik een bijzondere band had, schilderde. Ik vond het heerlijk om naar hem te kijken wanneer hij bezig was. 

Mijn moeder (An Bruggeman-Sterk) is mijn grootste creatieve inspirator. Met al haar creatieve ideeën en ruimte heeft ze mij als kind altijd gestimuleerd om creatief bezig te zijn. Haar leven was en is nog steeds, altijd verbonden met kunst en creativiteit.

Dit gaf mij de inspiratie voor de naam van mijn atelier/galerie: STERKe KUNST.

 

Mijn vader (Piet Bruggeman) fotografeerde toen ik een klein meisje was. In zijn eigen donkere kamer drukte hij de foto’s zelf af. Waarschijnlijk is dit het begin geweest van mijn liefde voor fotografie. 

Tijdens mijn opleiding tot activiteiten begeleidster maakte ik zelf kennis met fotograferen en de doka.

Ruim 20 jaar geleden heb ik een cursus analoge fotografie gevolgd en daarna nog diverse vervolgopleidingen en workshops op gebied van fotografie (o.a. een opleiding aan de fotovakschool in Amsterdam). In de afgelopen jaren heb ik ook cursussen gevolgd in diverse schildertechnieken, werken met papier en collages maken.

 

Toen ik de techniek van fototransfer had ontdekt, wist ik het: dat is mijn ding!

Ik ben gaan onderzoeken, proberen en experimenteren en dat doe ik nog steeds.

De fototransfers pas ik toe om spullen die op mijn pad komen; op brocantes, markten, kringlopen, in de natuur en op straat vind ik mijn materialen. Ik maak upcycle-art, door deze materialen met elkaar te combineren.


Werken op verzoek

Heb je iets bijzonders of een mooie foto die je graag door mij verwerkt zou zien in een kunstwerk? Neem dan contact met mij op en we gaan samen kijken wat we ermee kunnen.


Workshop fototransfer

In mijn galerie geef ik workshops fototransfer. Voor 2 tot 4 personen kunnen we in overleg een dagdeel (3 uur) plannen en leer ik je de basis van fototransfer. Je werkt met een eigen foto en gaat met een mooi werkje naar huis.